Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesinden şubat ayı etkinliğimizde çocuklarla oyun oynadık.

14.03.2024 27

BİL KAZAN OYUNU

Sınıf dört gruba ayrılarak her bir grup yerdeki artı işaretindeki uçlara geçer ve gruplar dört kola ayrılmış olur. Sınıftan bir kişi de başkan seçilir. Başkan gruplara kağıtta yazılan deyimlerin anlamlarını sorar. Eğer grup üyeleri anlamı doğru tahmin eder ise bir kişi yerdeki sarı karelerde bir adım öne çıkacaktır. Anlamı doğru bir şekilde tahmin edemezlerse başkan o grubu pas geçerek diğer gruba gidecektir. Anlamı bilemeyen grup sıra kendisine gelene kadar ilerlemeden bekleyecektir. Grup üyeleri her bir doğru tahminde bir adım ilerleyecektir. Yerdeki artı işaretinin tam ortasında bir balon bulunmaktadır. Deyimlerin anlamını tahmin edip ilerleyen grup balona ulaşacak ve birinciliği alarak balonu patlatacaktır. Bu oyun ile öğrencilere birçok deyimin anlamı sorularak merak dürtüleri devindirilmiştir. Grup bilinciyle  çalışarak mantıklı cevaplar verme ve kelime haznelerinin gelişmesi sağlanmıştır. Ayrıca öğrenciler deyimlerin hem gerçek hem de mecaz anlama gelecek şekilde kullanılabildiğini kavramıştır.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024